Celebrem el Dia Universal de la Sardana 2020!

L’any 1960, l’Obra del Ballet Popular va impulsar la celebració del Dia Universal de la Sardana, una iniciativa que pretén unir tots els amants de la sardana d’arreu del món. Actualment se celebra el diumenge previ a Sant Joan i se n’encarrega la Confederació Sardanista de Catalunya, que fa arribar el missatge de l’any a tots els casals catalans i entitats sardanistes dels cinc continents. A més, es tria una sardana commemorativa, que enguany és ‘Cantant l’amor’, del compositor escalenc Josep Vicens i Juli ‘l’avi Xaxu’, en el cent-cinquantè aniversari del seu naixement.

Per celebrar aquesta diada, el diumenge 21 de juny es podrà gaudir d’una audició de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona al Casino l’Aliança del Poblenou. L’acte es podrà veure en línia i és una proposta de l’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona, que organitza les tradicionals ballades de sardanes davant la Catedral. Es tracta de vuit sardanes de cinc tirades que es programaran en quatre càpsules d’uns 10-15 minuts i que es podran veure a les 11, a les 13, a les 17 i a les 19 h al canal de Youtube de l’Agrupació. La presentació de l’esdeveniment digital anirà a càrrec del periodista Pau Benavent. Aquesta proposta és possible gràcies a la col·laboració de la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona, la Confederació Sardanista de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

A més, també es pot llegir el missatge d’enguany, que ha escrit l’honorable Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la sra. Mariàngela Vilallonga. Podeu llegir el missatge aquí.