Celebrem l'arribada de l'Any Nou Xinès: l'any del conill!

Barcelona celebra l’Any Nou Xinès del 21 de gener al 4 de febrer amb un programa complet d’activitats que ens apropen a la mil·lenària cultura d’aquest país i ens conviden a viure la seva festivitat més important a l’estil de com ho fan aquests mateixos dies milions de ciutadans xinesos als carrers i places dels seus pobles i ciutats.

L’acte central d’aquesta celebració de l’Any Nou Xinès amb Barcelona serà el dissabte 21 de gener, al passeig Lluís Companys/Arc de Triomf, on al llarg del dia, de 10 a 20 hores, s’han programat tota mena d’espectacles de cultura tradicional xinesa per donar la benvinguda a l’any del conill, com balls, danses tradicionals o demostracions de Kung Fu. A més, hi haurà una fira gastronòmica i cultural, on podreu tastar els plats més tradicionals de la cuina d’aquest país i fer tallers en família.

El dissabte al matí també se celebrarà la tradicional rua, que sortirà del Parc de l’Estació del Nord a les 11 hores i acabarà al passeig de Lluís Companys en un recorregut que passarà per l’avinguda Vilanova i els carrers Roger de Flor, Ribes, Nàpols, Ausiàs March i passeig de Sant Joan.

Consulteu aquí el programa de l’acte central a Barcelona i preneu nota, també, de totes les activitats paral·leles.

L’Any del Conill

El conill és un animaló que ocupa el quart lloc dins de l’horòscop xinès. Sota la seva influència viuen les persones nascudes en els anys 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, i 2023. Es creu que la seva personalitat inclou característiques com la vigilància, l’enginy, la prudència i la velocitat mental.