Cicle de Sant Antoni 2020: Sant Andreu celebra Sant Antoni amb foc, diables i carruatges

Aquest cap de setmana el focus del cicle festiu de Sant Antoni se centra a Sant Andreu de Palomar, on s’hi fa la primera de les dues cavalcades dels Tres Tombs de la ciutat i la representació dels Tres Tombs Infernals, un acte únic de la cultura popular de Sant Andreu que explica, amb foc i diables, la llegenda de Sant Antoni Abat.

Els Tres Tombs Infernals, un clàssic de la cultura popular de Sant Andreu
De la llegenda de Sant Antoni, n’hi ha moltes versions però una de les més originals és la que representa la Satànica de Sant Andreu amb els Tres Tombs Infernals. Barrejant mite, pirotècnia i un correfoc triple, la colla ja fa més de vint-i-cinc anys que explica com Satanàs va temptar Sant Antoni amb plaers molt terrenals: el poder, la beguda i el sexe. Però la representació no és mai igual i sempre s’hi introdueixen canvis. Una cosa que varia cada any és l’escenificació de la llegenda. Enguany, la representació es farà dissabte, 11 de gener, a les 20.30 a la plaça de can Fabra.

Els Tres Tombs de Sant Andreu, els primers de la ciutat
Cavalls, genets, amazones i tota mena de carruatges: calesses, berlines, tartanes, faetons, carros de traginer… Un dels trets més distintius i tradicionals del cicle festiu de Sant Antoni és la cavalcada dels Tres Tombs. La primera que es fa a la ciutat és la de l’antiga vila de Sant Andreu de Palomar, que serà diumenge, 12 de gener, a partir de les 11.00. La comitiva, que es completa amb els llancers de la Guàrdia Urbana i dues bandes de música, fa un recorregut pels carrers més cèntrics de l’antiga vila. Però enguany cal que estigueu alerta perquè el recorregut tradicional es modificarà!