Comencen els tallers de cultura popular a Can Galta

Situat sota la plaça de Can Galta Cremat -nom popular d’una antiga fàbrica tèxtil que hi havia en aquest indret-, el Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu és la seu de diverses entitats d’arrel tradicional catalana d’aquest districte. D’altra banda, Can Galta és escenari de trobades, conferències, xerrades, exposicions, projeccions i tallers d’activitats de cultura tradicional.

Amb el començament del curs, us presentem els tallers de cultura popular que s’hi fan. Us hi podeu apuntar gratuïtament tot enviant un correu a informacio.cmcpsa@incoop.cat o presencialment, havent demanat hora, de dimarts a divendres de 17 a 20 h. Tots els tallers s’acabaran la setmana del 18 de desembre.

Taller de sardanes

El Foment Sardanista Andreuenc organitza aquest curset per conèixer millor la sardana. S’hi pretén ensenyar a comptar i repartir sardanes, puntejar curts i llargs… Cada dimecres, de 19 a 20.30 h.

Bastonegem!

La Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya té la seu a Can Galta i, per això organitzen un curset de ball de bastons per a totes les edats. Aquesta dansa, que enguany celebra els seus quatre-cents anys d’existència a Barcelona, es troba en molt bon estat de forma a la nostra ciutat. Cada dijous de 18 a 19 h.

Puntes al coixí

L’Associació de Puntaires de Sant Andreu és una de les entitats de referència en les puntes al coixí. Durant el curs es podrà aprendre a treballar artesanalment amb el fil i fer les filigranes que sorgeixen dels entrecreuats i moviments fàcils. Cada dimarts i dimecres de 16 a 19 h.

A més, com que el dia 21 d’octubre és Santa Úrsula, patrona de les puntaires, el dimarts 20 s’inaugurarà el curset amb la presentació d’un taller virtual, que es podrà veure al canal de Youtube de Can Galta.

Per a més informació, consulteu aquest díptic.