Del 3 al 8 de juliol, viu els Tres Tombs de Barcelona 2021

Gairebé sis mesos més tard del que estava previst, Barcelona viurà la 196a edició dels Tres Tombs de Sant Antoni. Al gener, des de la Federació dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona (formada per l’Arca de Noè, l’Ass. de Veïns de Sant Antoni, la Germandat de Sant Antoni i Sant Antoni Comerç) es va veure la necessitat de canviar les dates de les activitats. Aprofitant que la Festa Major de Sant Antoni ja va ser ajornada per al mes de juliol, la Federació ha cregut convenient que les noves dates dels Tres Tombs coincideixin, un any més, amb la gran celebració del barri.

En aquest cas s’han programat tres activitats adaptades a la situació actual de la pandèmia: el pregó, l’exposició de carros i carruatges i el col·loqui ‘Equinoteràpia. Salut, cavalls i els Tres Tombs’.

Els actes s’iniciaran el dissabte 3 de juliol amb l’obertura de l’exposició de carros i carruatges dels Tres Tombs de Sant Antoni. Els cavalls, ases i someres s’hauran d’esperar a l’any vinent per a tornar a desfilar, tot i que l’ambient festiu el podrem viure de ben a prop amb la gran exposició de carros i carruatges urbans, de transport, de mercaderies i agrícoles. La mostra donarà valor a aquestes espectaculars estructures i s’hi seguiran mesures sanitàries, com ara la limitació de la cabuda. Presidirà la parada el carruatge amb la imatge de sant Antoni Abat.

L’exposició es podrà visitar de 10 a 14 h i de 17 a 20 h el dissabte 3 i el diumenge 4 a la ronda de Sant Antoni entre els carrers d’Urgell i de Tamarit. L’entrada és lliure i l’aforament limitat.

En aquest mateix espai, el dissabte 3 a les 13 h es farà el tradicional pregó dels Tres Tombs, que anirà a càrrec de Xavier Cordomí, activista cultural que en la seva dilatada trajectòria en el món de les festes i tradicions barcelonines ha ajudat a crear l’actual format de la festa de Sant Antoni Abat. L’acte serà presidit per la Sra. Laia Bonet, tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, i el Sr. Andreu Bernadàs, president de la Federació dels Tres Tombs de Sant Antoni.

L’equinoteràpia és una teràpia eqüestre o assistida per cavalls que pretén ajudar en el desenvolupament cognitiu, físic, emocional i social de persones que tinguin alguna discapacitat física, intel·lectual o sensorial, algun trastorn de conducta o alguna dificultat social. En la taula rodona ‘Equinoteràpia. Salut, cavalls i Tres Tombs’ es descobriran, per exemple, els tractaments amb cavalls, la relació entre el cavall i el pacient, l’atenció dels cavalls i els objectius de la teràpia. El col·loqui és organitzat per l’Associació de Festes de la Plaça Nova i es farà el dijous 8 de juliol a les 20 h a la Casa dels Entremesos (plaça de les Beates, 2). Cal reservar plaça aquí.

Hi intervindran Jordi Hernández, fisioterapeuta especialitzat en teràpies amb cavalls; Alexandre Pujadas, especialista en cavalls per a teràpies; i Andreu Bernadàs, president de la Federació Catalana dels Tres Tombs.