Descobrim les temàtiques dels carrers guarnits a la Festa Major de Sants 2022

Els veïns i veïnes i les comissions dels 11 carrers que es guarniran per la Festa Major de Sants treballen a contra-rellotge perquè les portalades, sostres i altres elements decoratius dels seus carrers estiguin llests per l’inici de les festes. El món oníric del Petit Príncep, la Xina de l’òpera Turandot, el modernisme santsenc de Modest Feu, l’arribada a la lluna dels astronautes de la nau Apol·lo 11 o una las Vegas a petita escala són alguns dels temes que han inspirat els decorats d’una edició ja sense restriccions sanitàries. Voleu conèixer els temes de la resta de carrers? Us els presentem a continuació.

La Comissió d’Alcolea de Baix ens teletransportarà directament a l’any 3000 on trobarem una Biblioteca Perduda l’any 2022 que farà les delícies dels i les amants de les pel·lícules d’Indiana Jones.

No gaire lluny d’allà, a Alcolea de Dalt podrem posar un peu la lluna tal i com van fer els astronautes de la pionera missió Apol·lo X.

La plaça de la Farga i el carrer de Rossend Arús es transformaran en unes caves on hi haurà una trepitjada de raïm real.

Els veïns i veïnes del carrer Finlàndia recrearan amb material reciclat el món oníric del conte infantil del Petit Príncep del novel·lista francès Antoine de Saint-Exupery on no hi faltaran elements com l’avió, la rosa o la guineu.

Al carrer Guadiana ens proposaran fer un viatge al món en 10 minuts que retallarà substancialment els vuitanta dies de la novel·la de l’escriptor francès Jules Verne.

La comissió del carrer Papin realitzarà un homenatge al modernisme de l’arquitecte Modest Feu tot mostrant detalls d’alguns dels edificis com ara mosaics hidràulics i de tessel·les.

El carrer Robrenyo es convertirà en un Casino de Las Vegas on no hi faltaran les taules i cartes de pòquer, les fitxes de la ruleta, els altars per casar-se o les actuacions en directe.

Uns lleons donaran la benvinguda a la portada del Palau xinès en què es convertirà, per uns dies, el carrer Sagunt recollint l’atmosfera d’època de l’òpera “Turandot” de Giacomo Puccini.

La Comissió del carrer Valladolid prepara un decorat reivindicatiu en defensa de la diversitat de gènere, els drets dels animals i la biodiversitat que liderarà la superheroïna Dolly.

Si voleu passejar pel carrer Vallespir de Dalt, us haureu de posar unes sabates vermelles, sacsejar-les i seguir el camí de rajoles grogues tal i com va fer la Dorothy del món del “Meravellós Mag d’Oz”. Allà hi trobareu altres personatges del llibre com l’home de llauna o l’espantaocells i, si us allunyeu del camí, no descarteu trobar a la Bruixa de l’Oest. Esteu avisats!

Tanquem el recorregut a Vallespir de Baix on es farà un homenatge a la cantant i diva italiana Raffaella Carrá tot destacant la seva vessant més reivindicativa en els decorats i en la programació de concerts. Prepareu-vos per una “fantástica fiesta”!