Aquest Onze de Setembre hi haurà dues diades castelleres a la ciutat

Ja fa uns quants anys que la Jove de Barcelona organitza una diada castellera l’11 de setembre. Enguany, per segona vegada, el dimecres 11 al matí hi haurà dues diades castelleres a la ciutat, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

La primera serà la Diada del 1714 i es farà a la plaça Comercial a les 11.30 h. La festa castellera es fa en aquest espai de la ciutat arran de la seva importància ara fa tres-cents anys. De fet, la diada castellera es va començar a fer arran de la celebració del tricentenari dels fets del 1714 i ja s’ha convertit en una cita clau de l’agenda castellera prèvia a la Mercè. Enguany, a més de la Colla Jove com a amfitriona, també s’hi podran veure els castells de dues colles capdavanteres del país: els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa.

L’anomenada Diada Castellera de l’Onze de Setembre començarà un pèl més tard. És singular perquè no té un únic organitzador, sinó que és coorganitzada pels Castellers de la Vila de Gràcia i els Borinots (els castellers de Sants). Les dues colles es trobaran a les 12 h a la cruïlla de la ronda de Sant Pere i el carrer del Bruc, on també hi haurà els Bordegassos (els castellers de Vilanova i la Geltrú). La proximitat del monument a Rafael Casanova fa que la jornada tingui una significació especial en un dia com aquest.