El Born acull una diada dedicada al bestiari barceloní, prèvia a la Mercè

El dissabte 18 de setembre serà un dia especial per les colles de bestiari festiu de la ciutat ja que s’ha organitzat la jornada ‘Lúdicament bestial’, que tindrà lloc a la plaça Comercial d’11 a 14 h i de 16 a 19 h amb jocs tradicionals i la primera Fira de Colles de Bestiari.

El projecte ‘Gamificació en el context de la festa’ és una proposta de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya que ha rebut una Beca Premi Ciutat de Barcelona 2020. La iniciativa pretén fer una jornada dedicada als jocs tradicionals gràcies a la col·laboració amb la Federació Catalana del Joc Tradicional. A més, hi haurà un carnet per als participants, on es marcarà el nombre de jocs realitzats, i es podrà aconseguir una baldufa de regal.

L’espai es dividirà en diversos ambients:

  • Espai Debat, amb intèrpret en llengua de signes.
    • De 12 a 13.15 h. Taula rodona sobre festes singulars, dinamitzada per Amadeu Carbó.
    • 13.20 h. Presentació del projecte d’escaneig en 3D i escaneig en directe d’una figura.
    • De 17 a 19 h. Cantada de quinto i cantada de catxo.
  • Jocs singulars convidats: la cursa de dolls de Cadaqués, l’aixecada de càntirs d’Argentona, la cursa de cresols i pedres de Prat de Comte i la Cucanya de la plaça Nova de Barcelona.
  • Jocs de carrer i sortija: bèlit, bitlles, rutlles, baldufes, io-io, caçaboles, pilota, jocs de punteria, cursa de xapes, guixos i barrca, jocs de taula…
  • Jocs de festa, que potencien els elements que configuren les festes: Joc de festa de Can Galta, jocs de Badalona, Ludifamílies de la companyia de jocs l’Anònima, el Joc de la Patum i el Joc dels Bastoners.

Aquest dia també hi haurà una xerrada sobre el projecte de Bestiari 3D i la jornada acabarà cap a les 20 h amb la Passejada de Bèsties. 

Les bèsties barcelonines formaran part, un any més, de la Mostra de Dracs i Bèsties, mentre fan temps tot esperant la festa major. Enguany tornaran a ser al Born Centre de Cultura i Memòria, del 7 al 26 de setembre (excepte el 24), de dimarts a divendres de 15 a 21 h i els caps de setmana i festius de 10 h a 20 h (dilluns tancat).

A l’exposició s’hi afegiran activitats paral·leles com la visita guiada nocturna a l’exposició, que estarà teatralitzada i es durà a terme el dijous 16, amb reserva prèvia. També

A més, del 7 al 26 de setembre també es podrà visitar al Born CCM una decoració floral de la Casa dels Oficis amb motiu dels 150 anys de la Mercè i l’exposició dels 25 anys dels Gegants del Casc Antic.