El cant coral, confinat

A Catalunya hi ha més de set-centes corals, que apleguen uns trenta mil cantaires. La situació excepcional a causa de la crisi del coronavirus les afecta molt. No poden assajar en grup i han hagut d’anul·lar la major part de concerts fins al juny.

El Moviment Coral Català, entitat que aplega la major part d’entitats corals del país, estrena una iniciativa al canal de YouTube. És una sèrie d’entrevistes breus que serviran per a conèixer com viuen el confinament les corals. Les penjaran cada dimarts i cada dijous al vespre.

En aquest primer vídeo han entrevistat la coral infantil l’Espinguet de Vilafranca del Penedès, la coral juvenil Sinera de Barcelona i la Capella Polifònica de Girona. La Coral Sinera explica que tenia pensat de fer un concert el mes de juny i no el podran fer. Això implica una pèrdua dels ingressos previstos.

De moment, la major part de les corals expliquen que han reduït les quotes que paguen els socis. Alhora, fan mans i mànigues per assajar a casa, sota la supervisió dels directors de cada entitat. A més, ho aprofiten per endreçar els documents, posar al dia la pàgina web i les xarxes socials…

Tant com sigui possible, les entitats esperen poder celebrar la fi del confinament tornant a la normalitat i consideren aquesta pausa com una oportunitat per a continuar endavant.