El Centre d'Imatgeria Festiva del Poblenou reobre al públic

D’ençà del mes de març que les Cases de la Festa estaven tancades a causa de la crisi del Coronavirus. Ara, un cop ha començat la desescalada, algunes d’elles comencen a recuperar l’activitat interna dels associats i es preparen per a reobrir al públic d’aquí a unes setmanes.

Ara per ara, la primera Casa de la Festa que obre a la ciutadania és el Centre d’Imatgeria Festiva del Poblenou – Can Saladrigas, ubicada al carrer del Joncar, 35. El dimarts 2 de juny es va reobrir l’exposició de la imatgeria del barri i l’atenció al públic en l’horari habitual: de 17.30 h a 21 h. Les visites a l’exposició tindran l’aforament limitat i cal concertar l’hora de la visita a cansaladrigas@gmail.com

La imatgeria festiva compta amb una notable vitalitat al Poblenou. A les Festes de Maig, a la Festa Major del Poblenou i en altres trobades lúdiques que formen part del calendari festiu, com el solstici d’hivern, passegen pels carrers del Poblenou els Gegants, el Drac, els Capgrossos, la Víbria, el popular Lloro del 36, el FènixDes de l’any 2009 tot el que té a veure amb la imatgeria festiva al Poblenou té un lloc de trobada: Can Saladrigas, una antiga fàbrica del carrer del Joncar que va ser recuperada com a equipament cultural. El Centre d’Imatgeria Festiva de Sant Martí, una iniciativa de la Colla del Drac del Poblenou i de la Colla dels Gegants del Poblenou, es troba a la planta baixa d’aquest equipament. Consta d’una exposició permanent de totes les figures d’imatgeria festiva del Poblenou, espais per fer-hi reunions i activitats, un buc d’assaig per a músics i un taller de reparació i construcció de figures d’imatgeria.

A més d’oferir diversos serveis, el Centre d’Imatgeria Festiva de Sant Martí du a terme una programació d’activitats amb l’objectiu de donar a conèixer al públic en general, i especialment a les generacions més joves, les disciplines que conflueixen en la imatgeria festiva: la creació plàstica, la música, la coreografia, el teatre popular i l’organització associativa.