El Clot - Camp de l'Arpa celebra la seva No-Festa Major 2020!

En un any tan atípic, els barris del Clot i del Camp de l’Arpa del Clot no volen renunciar a celebrar la seva Festa Major, que cada any es fa pels volts de la diada de Sant Martí, l’11 de novembre. Enguany el barri no s’omplirà del tradicional bullici de la festa, però sí que es podrà viure l’ambient festiu amb diverses activitats virtuals.

La festa es començarà a respirar des del dia 5 de novembre, quan s’inaugurarà l’exposició ‘El Clot-Camp de l’Arpa desaparegut’, un recull de fotografies que són testimoni d’espais, paisatges, empreses o edificis que han desaparegut o canviat substancialment amb el pas del temps. Es podrà visitar fins el dia 30 al centre cultural La Farinera del Clot (Gran Via de les Corts Catalanes, 837) de dilluns a divendres de 9 a 21 h i els dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Diumenge 8 a les 12 h hi haurà el Pregó de Festa Major, a càrrec de l’Esbart Sant Martí, que enguany celebra el seu setanta-cinquè aniversari. Podeu veure el pregó aquí. També s’ha creat una flashmob amb el títol ‘Tornarem més fortes’, que podeu veure aquí. A les 20 h hi haurà castell de focs des dels terrats del barri.

Dimecres 11 a les 17.30 h es presentarà virtualment el traster comunitari, una nova iniciativa en el marc de la Setmana de Consum Responsable. Cal inscripció prèvia al correu info@casalbarrieamp.org.

Dijous 12 s’iniciarà el Concurs de Pintura Ràpida, que serà virtual i finalitzarà el diumenge 15. Per a més informació i bases, cliqueu aquí. A les 20 h, els Castellers de Barcelona han organitzat un Kahoot, un joc virtual amb preguntes castelleres. Cal inscripció prèvia al correu colla@castellersdebarcelona.cat.

Dissabte 14 entre les 10 i les 14 h el Ball de Bastons del Clot farà una exhibició de les seves danses al pati de l’escola la Farigola del Clot (carrer d’Hernán Cortés, 6). A les 20 h, els Diables del Clot faran els seus tradicionals versots infernals a través de Youtube.

Dimarts 17 de novembre a les 17.30 h es farà una explicació virtual sobre el projecte de la nevera solidària, a més d’un taller d’aprofitament alimentari. El podreu seguir aquí.

Dissabte 21 es farà el Concert Jove a les 19 h al pati de l’escola la Farigola del Clot (carrer d’Hernán Cortés, 6) i, posteriorment, hi haurà lluïment de diables, bèsties, tabalers i ball de bastons, el que es coneix com el Picafoc del Clot. Més informació aquí.

Diumenge 22 a les 17 h es donarà el veredicte del Concurs de Pintura ràpida. Es podrà seguir a l’Instagram de l’Ateneu del Clot.

També hi haurà concurs de balconades i aparadors de botigues, que durarà del 7 al 15 de novembre. Podeu consultar les bases del concurs aquí. A més, divendres 13 i dissabte 14 de 9 a 21 h hi haurà fira d’artesans a la plaça de Font i Sagué.

Les festes s’anuncien amb el cartell obra de la il·lustradora Maria López Moya, vinculada als Castellers de Barcelona i guanyadora del concurs de cartells d’enguany.