El Corpus 2021 tindrà més catifes de flors que mai

Ja s’apropa la festivitat de Corpus 2021, que celebrarem del dissabte 29 de maig al diumenge 6 de juny, encara en el marc del 700 aniversari de la processó de Barcelona. L’any passat, les celebracions es van veure afectades per la pandèmia i només es van poder fer dos ou com balla i un parell de catifes florals. Enguany però, sembla que la festa tornarà a omplir els carrers i places, i ho farà amb més força que mai.

Des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha treballat colze a colze amb desenes d’entitats i organismes de la ciutat per a programar una quinzena de catifes i una quantitat similar d’ous com balla. Això suposa un increment notable dels espais, arribant per primera vegada als deu districtes barcelonins. I la xifra es preveu que segueixi creixent en els propers anys.

En aquesta edició, els actes encara seran amb restriccions com ara l’aforament limitat, l’ús de mascareta i gel hidroalcohòlic… i en la majoria de casos els guarniments es faran en espais interiors com claustres, esglésies, jardins i Cases de la Festa. Per primera vegada hi haurà catifa a l’Ajuntament, a la basílica de Santa Maria del Mar, a la biblioteca Francesc Boix, a Can Galta Cremat – Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu, al carrer de la Llibertat, al casal de barri del Poblenou, a la marquesina de la Via Júlia, al parc de Sant Martí, a la parròquia de Santa Maria del Taulat, a la plaça del Consell de la Vila, a la plaça del Mercat, a la plaça d’Orfila i a la Torre de la Sagrera. A més, s’hi sumaran altres catifes ja clàssiques a La Casa dels Entremesos, al Museu Etnològic i de les Cultures del Món, a la parròquia de Santa Maria del Remei i a la plaça de la Virreina.

La programació del Corpus 2021 es publicarà en unes setmanes i comptarà amb una cinquantena d’activitats en 38 espais repartits al llarg dels deu districtes. Tot i que hi haurà activitats prèvies a partir del dissabte 29 de maig, el gruix de la festa anirà del dia de Corpus, dijous 3, al diumenge de Corpus, dia 6 de juny. Per l’ocasió s’han programat ous com balla, catifes florals, repics de campanes, exposicions, xerrades, vídeos a les xarxes, presentacions, tallers i ballades.