El juliol comença carregat de festes majors

Les festes majors dels barris de Barcelona continuen al juliol. Durant la primera setmana del mes trobareu festa i un munt d’activitats als districtes d’Horta-Guinardó i Sant Martí:

Festa Major de la Font del Gos

La Font del Gos és un dels barris d’Horta-Guinardó que fa festa major. Del 5 al 7 de juliol l’associació de veïns ha programat tot d’activitats al carrer per fomentar l’esperit de barri i trobada del veïnat. Hi haurà activitats infantils, un concurs de dibuix, activitats d’aigua, un partit de futbol, petanca… A més, es farà un sopar i un dinar populars per obrir i tancar la festa major.

 

Festa Major del Carmel

El barri del Carmel celebra el quarantè aniversari de la festa major. A més, enguany la comissió de festes ha rebut la Medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona. Del 5 al 14 de juliol, els carrers i equipaments del barri s’omplen de cultura popular i més activitats.

 

El dissabte dia 6 els Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda dispararan el tret de sortida de la mostra d’entitats i equipaments que durant tot el dia es farà a la plaça de Pastrana. A la tarda, hi haurà la segona diada castellera del Carmel, amb els Castellers de la Vila de Gràcia, els Nens de la Torre i Castellers de Mollet. L’endemà a la tarda, el diumenge 7, hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Rambles.

 

Entre setmana, es destaquen l’actuació de la Coral Caysef i la cantada d’havaneres amb el grup Mar Salada, que es faran el dijous 11 de juliol. El dissabte 13 a la tarda hi haurà una tabalada i, en acabar, correfoc amb els Diables del Carmel, el Drac Capallà, les Banyetes d’Horta i els Diables de Montbau, com a colla convidada. La festa major s’acabarà diumenge, 14 de juliol, amb un castell de focs  seguit d’una gran mascletada de colors.

 

Durant els deu dies de festa, el Centre Cívic del Carmel exposarà les propostes presentades al concurs de cartells d’enguany, a més de tots els cartells de la Festa Major del Carmel d’ençà de l’any 1979.

 

Festa Major de la Vila Olímpica

A Sant Martí, el barri de la Vila Olímpica celebra la festa major del 5 al 7 de juliol. Els actes començaran divendres al vespre amb una cantada d’havaneres a la platja del Bogatell, a càrrec del Grup Cabotatge, Barcarola Havaneres i el Grup d’Havaneres Xarxa. També hi haurà una sardinada i un gran castell de focs que donarà pas a tres dies de festa. Dissabte i diumenge hi ha programades activitats lúdiques, tallers, animació infantil, àpats populars… El 7 de juliol a la tarda es clourà la festa major amb un concert de la Coral Icària i l’Orfeó Tanit, de Santa Coloma de Gramenet.