El Passeig de Gràcia es consolida com l’espai del Correfoc de la Mercè

El Correfoc de la Mercè va néixer el 1979 com a Mostra de Bèsties Fantàstiques, dins el projecte de renovació i popularització de la festa major de la ciutat. Ràpidament, es va convertir en un fenomen multitudinari que es va expandir per tot Catalunya, erigint el correfoc en un acte imprescindible en qualsevol festa. Enguany tindrà lloc el dissabte 23 al Passeig de Gràcia, per tercer any consecutiu, en el tram comprès entre els carrers de Provença i del Consell de Cent. Aquests 600 metres de traçat es consoliden com a espai per al foc, un espai on les Colles de diables i diablesses junt amb les bèsties de foc de Barcelona ompliran el carrer de petards i de fum. 

La primera activitat, a les 17 h, serà La Tabalada, que convocarà els grups de percussió de les colles de diables (infantils i adultes) i els de dracs i bèsties de foc a la cruïlla del Passeig de Gràcia i el carrer de Provença. Un cop arribi a l’alçada del carrer Consell de Cent, a les 18:30 hores, donarà inici al Correfoc dels Petits amb prop de trenta colles barcelonines, que  farà el mateix recorregut a la inversa: de Consell de Cent a Provença.

Just aquí, a l’alçada del carrer Provença estarà la Porta de l’Infern, que a les 20.30 h donarà pas a l’inici del Correfoc de la Mercè. La Ceptrotada és l’encesa conjunta dels ceptrots, forques i estendards més espectaculars de cada colla que serà el preludi de l’Encesa de la Porta de l’Infern que s’obre en quan acaba la pirotècnia per a donar pas a diables, dracs i bèsties de foc.