El Pessebre tradicional de Barcelona 2022 torna al Museu Marès

El pessebre tradicional de Barcelona torna al Museu Frederic Marès i enguany s’emmarca en una vall del Pirineu català. En aquest entorn idíl·lic amb muntanyes, valls i llogarets es despleguen desenes d’elements representatius de la vegetació, els pobles, els costums propis, l’agricultura i la ramaderia de la zona. Això porta les figures a viure en un entorn que reconeixem com a proper i que forma part de l’imaginari col·lectiu.

En aquesta ocasió es podran veure escenes tradicionals com el Naixement, l’Anunciació als pastors o la Cavalcada dels Reis d’Orient, però també altres escenes populars i, fins i tot, extretes d’algun conte clàssic. El pessebre és obra de l’Associació de Pessebristes de Barcelona.

A més, el guarniment floral del pessebre compta amb la col·laboració de la Casa dels Oficis de l’Espectacle en viu de Barcelona Activa, un projecte de formació de joves en l’àmbit de l’espectacle amb una especialització en la decoració amb art floral.

El pessebre es pot visitar al pati del Museu Frederic Marès (plaça de Sant Iu, 5) del 26 de novembre al 8 de gener. De dimarts a dissabte, de 10 a 19 h. Diumenges i festius: d’11 a 20 h. Dilluns tancat (excepte festius). Els dies 25 de desembre i 1 de gener, el Museu estarà tancat.

Programa d’actes a l’entorn del pessebre:

Inauguració: divendres 25 de novembre, a les 18 h.

Cantada de nadales al pla de la Seu el diumenge 18 de desembre, entre les 11 i les 13 h.

Podeu consultar tots els pessebres que es fan enguany a Barcelona clicant aquí.