El Pessebre tradicional de Barcelona 2023 torna al Museu Marès

El pessebre tradicional de Barcelona torna al Museu Frederic Marès i enguany s’emmarca en la celebració dels 800 anys del pessebre. Dedicat a sant Francesc d’Assís, el pessebre s’inspira en pintors de l’època i fa especial referència a Giotto di Bondone. Vol ser una recreació de l’època de sant Francesc, tot i que la vestimenta de les figures sigui de finals del segle xix.

Podrem veure diverses escenes clàssiques del pessebre, com el naixement, l’anunciació, el camí dels Reis… A més, mostra una escena de sant Francesc i alguna altra d’amagada, amb figures icòniques del pessebrisme català com el caganer. El pessebre és obra de l’Associació de Pessebristes de Barcelona.

El guarniment floral del pessebre compta amb la col·laboració de la Casa dels Oficis de l’Espectacle en viu de Barcelona Activa, un projecte de formació de joves en l’àmbit de l’espectacle amb una especialització en la decoració amb art floral.

El pessebre es pot visitar al pati del Museu Frederic Marès (plaça de Sant Iu, 5), del 25 de novembre al 7 de gener. De dimarts a dissabte, de 10 a 19 h; diumenges i festius, d’11 a 20 h. Dilluns tancat (excepte festius). Els dies 25 de desembre i 1 de gener, el museu estarà tancat.