El Raval reivindica santa Madrona, la tercera patrona de la ciutat

Poca gent sap que santa Madrona és, juntament amb la Mare de Déu de la Mercè i santa Eulàlia, copatrona de la ciutat de Barcelona. Per tal de difondre’n la imatge i la vinculació amb el barri del Raval –on té dedicat un dels baluards de la muralla de la ciutat–, ja fa cinc anys que s’organitzen un seguit d’activitats a prop del 15 de març, la seva diada. El dissabte 17 de març diverses colles de cultura popular del Raval faran una trobada i l’endemà, diumenge, els castellers del Poble-sec faran la diada castellera de Santa Madrona a la plaça que té dedicada al final de la Rambla.

Dissabte, els gegants, els bastoners i els bouets i la vaqueta del Raval faran d’amfitrions de la sisena festa de cultura popular del Raval. Començarà a les 16.30 amb una plantada de tots els participants a la plaça de Gardunya, on hi haurà una quinzena de colles de tots els àmbits vingudes de la resta de la ciutat i de més indrets del país. A les 17.30 es farà la presentació de les colles i els balls de lluïment i a continuació arrencarà una cercavila pels carrers del Raval. La cloenda serà a la plaça de Joan Amades a les 19.00, amb un espectacle de foc a càrrec de la Colla del Drac del Poblenou.

Finalment el diumenge 18 de març els Castellers del Poble-sec seran els amfitrions de la diada de Santa Madrona, a la plaça que duu el seu nom. Començarà a migdia i, a més dels castellers del Poble-sec, també hi participaran els de la Vila de Gràcia i els Carallosa de Sant Vicenç dels Horts. I per als qui vulguin saber més coses sobre santa Madrona, cada primer i tercer diumenges de mes la Coronela de Barcelona obre els Jardins del Baluard, on la patrona té una escultura dedicada.