El Retallable dels Gegants i Gegantes de Barcelona es presenta a la Sagrera

El dissabte 10 d’abril de 2021 a les 12 h, la Torre de la Sagrera acollirà la presentació del Retallable dels Gegants i les Gegantes de Barcelona. Aquesta publicació ha estat editada per l’Ajuntament de Barcelona i ja es va presentar virtualment en el marc de les Festes de Santa Eulàlia.

Ara, el Retallable es dóna a conèixer en una activitat presencial que comptarà amb la presentació a càrrec d’en Nico Alonso, autor dels textos. L’acte comptarà amb totes les mesures sanitàries com la reserva d’entrades, que ja es pot fer aquí.

El nou projecte pretén promoure la història, anècdotes i curiositats dels gegants barcelonins en un format amè i didàctic, amb un seguit d’elements que la fan única. Per començar, el retallable es presenta dins d’una carpeta on hi apareixen dibuixades moltes de les figures que formen part del joc. A més, la carpeta serveix per poder-hi endreçar totes les peces: figures, vestits, barrets, complements…

La carpeta conté un punt de llibre de la Gegantona Laiaun bloc amb tots els gegants i gegantes preparats per retallar i un llibre amb la història i curiositats de totes les figures. Els diversos elements s’han treballat amb papers de diferent gramatge per poder assegurar la qualitat dels materials i que puguin complir la funció de jugar-hi, obtenint un producte final de gran qualitat.

En total, el Retallable inclou més de 50 gegants i gegantes de tota la ciutat, distribuïts per barris i districtes. Hi apareixen els Gegants de la Ciutat, el Pi, Santa Maria del Mar, la Laia, la Crespinella, la Barceloneta, Nous de la Plaça Nova, el Raval, Sant Jaume, Sant Pere de les Puel·les, l’Esquerra de l’Eixample, l’Ocellaire de l’Eixample, la Sagrada Família, Sant Antoni, la Marina, Nous del Poble-sec, Nous de Sants, Nous de Sarrià, Fundació Aspasim, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, la Sagrera, Sant Andreu de Palomar (Coloms), la Trinitat Vella, el Besòs i el Maresme, Nous del Clot, el Poblenou i Nous de la Verneda de Sant Martí.