Els Catifaires de Gràcia fan una crida per a crear la primera catifa de Corpus virtual

Aquest Corpus, els Catifaires de Gràcia faran una gran catifa floral però en aquest cas no la faran a la plaça de la Virreina sinó que, a causa del Coronavirus, serà virtual. És la primera catifa que es farà 100% a les xarxes i es presentarà el diumenge 14 de juny a les 18.30 h.

Per aconseguir-ho, des de l’entitat fan una crida per crear la catifa de forma col·lectiva. Podeu enviar les vostres imatges per a la catifa entre el 5 i el 13 de juny (fins les 15.00 h) a través d’un formulari de Google que trobareu clicant aquí. L’activitat s’inclou en els actes del Corpus 2020.

L’acte està organitzat pels Catifaires de Gràcia, un col·lectiu de persones apassionats per l’art efímer de les catifes florals. El disseny de la catifa d’aquest any és un record als 150 anys de la Revolta de les Quintes i els 700 anys del Corpus de Barcelona. En el disseny s’ha incorporat un llaç groc en record als presos polítics i exiliats.

A Gràcia, hi ha constància escrita i fotogràfica de finals del segle XIX amb carrers graciencs guarnits amb garlandes de boix, fulles, branques de palmera i flors encastades a les trenes vegetals i als balcons. L’any 2017, en el marc del Bicentenari de la Festa Major de Gràcia, es va voler retre homenatge a aquest origen vegetal recuperant aquesta tradició.