Els gegants històrics tornen a ballar a Santa Maria del Mar

Una de les cites més esperades dins del calendari geganter de la ciutat és la Ballada de Gegants Històrics a Santa Maria del Mar, que des de l’any 2004 acull una selecció de gegants, bèsties, nans i altres entremesos històrics o centenaris. La ballada d’enguany se celebrarà el dissabte 24 d’octubre a les 21 h i serà molt especial ja que esdevindrà un homenatge a la cultura popular. A més, a causa del coronavirus, no hi haurà cercavila pels carrers de la Ribera.

En aquesta ocasió extraordinària hi participaran els Capgrossos Macers i els Gegants de la Ciutat, els quatre Gegants del Pi, l’Àliga i els Gegants de la Ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, el Ball de Bastons i el Ball de Rams de l’Esbart Català de Dansaires, el Ball a plaça de l’Esbart Dansaire de Rubí i la Banda Simfònica de Roquetes – Nou Barris. A més, exerciran d’amfitrions els Gegants de Santa Maria del Mar i el Dofí del Casc Antic.

La Ballada de Gegants a Santa Maria del Mar és una festa instaurada l’any 2004, en la qual hi han participat bona part dels gegants emblemàtics, centenaris i històrics de la ciutat com els Gegants de la Pedrera, de Gràcia, del Carnestoltes, del Corpus i de Sant Roc de la plaça Nova, i d’altres d’arreu del país com els de Vic, de Reus, de Sitges, de Vilafranca del Penedès, de Badalona, de Tortosa, de Lleida i la Família Robafaves de Mataró, entre més. En algunes ocasions també ha acollit altres elements festius a banda dels gegants com és el cas dels Nans de Manresa, l’Àliga de Cardona i l’Àliga d’Igualada.

Per poder presenciar la ballada en directe, cal reservar entrada clicant aquí. A més, l’acte es podrà seguir en directe a través del Facebook de Cultura Popular Barcelona.