Es presenten els resultats del primer estudi sobre la composició de les colles castelleres

El dijous 23 de novembre a les 19 h, a l’Espai 4 del Palau de la Virreina, tindrà lloc la presentació de l’estudi sobre la composició sociocultural de les colles castelleres de Catalunya, realitzat per Elisa Alegre-Agís, doctora en Antropologia Social i Cultural, i Mireia G. Mohedano, graduada en Comunicació.

L’estudi és fruit de la II Beca de recerca atorgada pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC), i es basa en un qüestionari que van respondre 1850 castelleres i castellers. Els resultats obtinguts confirmen algunes idees habituals, però també trenquen alguns mites.

Així, segons l’estudi, el casteller o castellera tipus seria una persona amb un nivell d’estudis elevat, catalanoparlant i nascuda a Catalunya, de classe mitjana i mitja alta, amb ideologia d’esquerres, simpatitzant amb el moviment independentista i amb un alt nivell de compromís amb la colla i el seu calendari. També incideix en qüestions com la diversitat sexual o les diferències segons el gènere.

Us esperem el dijous 23 de novembre, a les 19 h, a l’Espai 4 del Palau de la Virreina, on de la mà de les autores, es presentaran les conclusions d’aquest primer estudi sobre la composició sociocultural de les colles castelleres. L’accés a la presentació és lliure.