Es recuperen les ballades de sardanes davant la Catedral el dissabte a la tarda

Des de final de l’any passat, les ballades de sardanes del dissabte a la tarda al pla de la Catedral s’havien deixat de fer. En va ser un dels motius la mort del dinamitzador principal, Sebastià Alba.

Les ballades van ser organitzades durant cinquanta anys per en Sebastià, essència de la colla Violetes del Bosc. Per això, el 28 de setembre passat va rebre un homenatge durant la ballada.

Ara l’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona ha recuperat les ballades del dissabte a la tarda gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. D’ençà del 22 de febrer es tornen a fer cada dissabte a les 18 h davant la Catedral, amb la música de la cobla la Principal del Llobregat.

De moment, la programació durarà fins a final de juny. De llavors fins a la Mercè, només es farà una ballada setmanal. Després de la Mercè, les ballades tornaran al dissabte a les 18 h.

Igualment, es continuaran programant les ballades del diumenge al matí, que organitza la mateixa Agrupació. La proposta és de consolidar el tàndem sardanes i Catedral i fer que esdevingui un atractiu més de la ciutat.

El projecte també cerca la col·laboració ciutadana amb donacions voluntàries, que ajudin a finançar les ballades. Aquestes donacions es podran desgravar, en part, de la declaració de la renda de l’any en curs. Aquí hi trobareu la pàgina per poder-hi col·laborar.