Arriba la festa major del Congrés

Del dissabte 5 al diumenge 13 d’octubre, el barri del Congrés està de festa major. El veïnat està ubicat al districte de Sant Andreu i va ser aixecat arran del Congrés Eucarístic Internacional del 1952. Urbanitzant els terrenys adjacents a la vila de Sant Andreu, es volia satisfer la creixent demanada d’habitatges.

La Comissió de Festes del Congrés és l’entitat organitzadora de la festa major, que es fa els dos primers caps de setmana d’octubre.

La festa s’iniciarà dissabte 5 d’octubre amb múltiples activitats durant el dia. Ja al vespre, a les 20.30 h, es llegiran els versots de la Congregació Diabòlica del Congrés a la plaça del Congrés. A les 20.45 h començaran el correfoc i el correfoc infantil.

Diumenge a les 10.30 h es farà la plantada de gegants participants a la cercavila, que s’iniciarà a les 11.30 h amb el gegantó del Putxet i la gegantona Crespinella de la Coordinadora de Geganters de Barcelona. El pregó (12 h) tindrà lloc a la plaça del Congrés on, a les 12.15 h, hi haurà la diada castellera amb la colla Jove de Barcelona, els Castellers de Terrassa i els Minyons de Terrassa. A les 18 h, a la mateixa plaça, s’hi farà una ballada de dansa catalana.

L’endemà a les 17 h, al carrer de l’Espiga, es farà un concert de cant coral. I dimarts 8, a les 19h, al casal de barri del Congrés i els Indians (carrer de Manigua, 25) hi haurà el concert de la coral Font d’en Fargues.

Dijous 10 a les 21 h la Banda Municipal farà un concert a la parròquia de Sant Pius Xè i divendres, a la mateixa parròquia, hi haurà un concert de cant coral a les 21 h.

El dissabte 12, a la plaça del Congrés, es farà un concert a càrrec de l’escola municipal de música de Nou Barris (18.45h).

L’endemà, a les 12 h, la plaça del Congrés s’omplirà per fer un taller de sardanes. Per cloure la festa, a les 19.30 h s’hi farà la tradicional cantada d’havaneres amb el grup Mar i Vent i, a les 21.30 h, es llançarà el castell de focs de fi de festa.

Consulteu tota la programació de la festa major al pdf adjunt.

Attachments