Festa Major de Gràcia. Els actes de cultura popular del dimecres 21 d'agost.

Un any més, i ja en van 202, la Festa Major torna a omplir els carrers i les places de la Vila de Gràcia. Enguany, s’afegeixen tres carrers més a la festa, de manera que hi haurà vint-i-quatre espais guarnits.

A banda dels carrers guarnits, la festa compta amb un destacat corpus festiu, que fa que del 14 al 21 d’agost la vila s’ompli d’elements festius, música i colles de cultura popular. El dia més destacat és el 15 d’agost, diada de la patrona de la vila, la Mare de Déu d’Agost, que és quan es desenvolupa un conjunt d’actes amb un ritual ben marcat pel protocol festiu de la Vila de Gràcia.

Dimecres 21 d’agost

Ballada de sardanes. Amb la cobla Rambla. A les 18.00h a la plaça de Rovira.

Toca dormir. Cercavila de cloenda de les activitats geganteres amb els Gegants i Gegantons de Gràcia. A les 18.00h des de la plaça de la Virreina, amb final a la plaça de la Vila.

Sardanes. Amb la cobla Ciutat de Cornellà. A les 18.30h al carrer de Verdi.

Tabalada. Prèvia al Correfoc i al Correfoc infantil. A les 20.00h des de la plaça de la Trilla.

Versots infernals. Els diables i els diables infantils faran els seus tradicionals versots. A les 21.00h a la plaça de la Vila.

Havaneres. A càrrec del grup Mar Endins. A les 21.00h al carrer de la Fraternitat.

Correfoc infantil. Lluïment a la plaça de la Vila i inici del Correfoc infantil amb els Malsons de la Vella, el Ball de Diables infantil de Reus, els Escuats de la Malèfica del Coll i la colla infantil dels Diables de Sant Joan Despí. A les 22.00h des de la plaça de la Vila.

Correfoc. Amb totes les colles infantils i adultes de la Vila de Gràcia i les seves convidades. A les 22.45h des de la plaça de la Vila. En acabar, cap a les 00.30h, hi haurà lluïments a la plaça de la Vila.

Traca fi de festa. Per acomiadar la Festa Major, diferents espais encenen una traca. A la 1.50h al carrer de Ciudad Real i a les 2.00 als carrers del Perill, de Maspons i de Joan Blanques.