Festa Major de Gràcia. Els actes de cultura popular del divendres 16 d'agost.

Un any més, i ja en van 202, la Festa Major torna a omplir els carrers i les places de la Vila de Gràcia. Enguany, s’afegeixen tres carrers més a la festa, de manera que hi haurà vint-i-quatre espais guarnits.

A banda dels carrers guarnits, la festa compta amb un destacat corpus festiu, que fa que del 14 al 21 d’agost la vila s’ompli d’elements festius, música i colles de cultura popular. El dia més destacat és el 15 d’agost, diada de la patrona de la vila, la Mare de Déu d’Agost, que és quan es desenvolupa un conjunt d’actes amb un ritual ben marcat pel protocol festiu de la Vila de Gràcia.

Divendres 16 d’agost, diada de Sant Roc

Cercavila de Sant Roc. Seguici amb les colles de cultura popular per anar fins al carrer de la Llibertat (cantonada amb Fraternitat) a fer l’ofrena a la imatge de sant Roc. Davant del sant s’hi fa la galejada dels trabucaires de Gràcia, un ball dels gegants i un pilar a càrrec dels castellers, que duen a terme l’ofrena floral. A les 10.30h des de la plaça de la Vila.

Taller de balls de bastons. Els bastoners de Gràcia ensenyen a ballar aquesta popular dansa. A les 12.00h al carrer de la Fraternitat.

Pilar caminat. Els castellers de la Vila de Gràcia faran el tradicional pilar caminat des de la plaça del Sol fins a la plaça de la Vila. A les 20.00h des de la plaça del Sol.

Diada Castellera de Vigílies. Els castellers de la vila conviden la colla Jove de Castellers de Sitges a fer la primera de les diades de la Festa Major. A les 20.15h a la plaça de la Vila.