Arriba la festa major de Montbau

El barri de Montbau és situat al districte d’Horta-Guinardó, al peu de la serra de Collserola, per sobre de la ronda de Dalt. Més de la meitat del barri és dins el parc natural de Collserola.

Quan comença la tardor, els montbauencs s’apleguen per celebrar la seva festa major en honor de Sant Jeroni, que té per diada el 30 de setembre. La relació entre el sant i la zona ve de lluny, perquè la parròquia del barri és dedicada a aquest sant.

Uns dies abans de la festa es fa l’aplec de Sant Cebrià i Santa Justina, màrtirs cristians que tenen una ermita dedicada en un racó de Collserola. Acabat l’ofici, es fan jocs de cucanya i una xocolatada.

La festa començarà el divendres 27 de setembre al pla de Montbau amb el pregó (20.45 h) a càrrec de Tony Mateo, president sortint de l’associació de veïns. A les 21.30 h actuarà la Big Band de Montbau.

Dissabte 28 a les 17 h es farà un taller de dansa tradicional per aprendre a ballar en família. Serà a la sala polivalent de l’antic gimnàs. Tot seguit, a les 18.30 h, hi haurà xocolatada popular.

A les 21 h el correfoc infantil omplirà els carrers del barri. Seguidament, a les 21.30 h, arrencarà el correfoc adult. Tots dos correfocs sortiran de la part alta del pla de Montbau i hi participaran els Diables de Vic juntament amb els amfitrions, els Diables de Montbau.

Diumenge a les 12.30 h es farà un acte ben singular: la batalla de merengues a la plaça de Mossèn Ferrer Palau. A la mateixa plaça, a les 13 h s’engegarà el canó d’escuma per a petits i grans.

Dilluns 30 a les 20 h, a la parròquia de Sant Jeroni es farà la missa solemne en honor del patró del barri i, en acabar, es repartirà el tradicional pa de Sant Jeroni. A la missa hi participarà la coral Sant Jeroni de Montbau.

Divendres 4 d’octubre a les 19 h, la Banda Municipal farà un concert a la part alta del pla de Montbau.

L’endemà a les 11 h, al pla de Montbau, s’hi ha programat una ludoteca de jocs tradicionals amb inflables, rocòdrom i tirolina. Alhora s’hi farà la novena trobada de puntaires.

Diumenge 6 a la part baixa del pla de Montbau s’hi farà el Matí d’Entremesos. A les 10.30 h hi haurà ball de gegants amb la Xukleta de la Casa dels Xuklis, els gegants de Montbau (Cebrià i Justina) i els gegantons de Montbau (Roger el Bomber i Aniol), els de les escoles Baloo i els Pins, i també els de les Borges Blanques, la Llagosta i Sant Andreu de la Barca i la gegantona de la Teixonera. A les 11 h hi actuarà l’esbart Gaudí de la Sagrada Família i a les 11.30 h els Falcons de Castellcir. El matí es clourà amb la ballada de sardanes amb la cobla Nova del Vallès.

Finalment, el berenar amb coca, xocolata i cremat (19.30 h) i l’espectacle pirotècnic terrestre estàtic (21 h) serviran de colofó de deu dies de festa major.

Attachments