Una festa major d’aniversari a la Verneda

Del 4 al 17 de novembre els barris de Sant Martí de Provençals i de la Verneda i la Pau celebren la festa major. Enguany serà una festa d’aniversari, perquè els diables arriben a la trentena i els gegants en fan vint-i-cinc.

La festa incorpora exposicions, com ara la dels trenta anys dels Diables de la Verneda (del 5 al 18 de novembre a la sala d’exposicions del centre cívic de Sant Martí) i la dels cinquanta anys dels Castellers de Barcelona (del 19 al 29 de novembre a la sala d’exposicions del centre cívic de Sant Martí).

Els actes previs de la festa començaran el dissabte 2 de novembre amb la diada castellera, que es farà a les 12 h a la plaça de la Palmera, amb els Castellers de Barcelona, els Castellers de Gavà i els Castellers de Montcada i Reixac.

El dilluns 4 es farà la setzena trobada de corals amb la Coral Gaudí, el Coro Rociero de l’Hermandad de la Esperanza, la Coral la Flama i la Coral la Pau (18 h a l’auditori de Sant Martí).

El dijous 7 de novembre hi haurà la xerrada de festa major a càrrec de la ninotaire Pilarín Bayés (17.30 h a l’auditori de Sant Martí).

El dissabte 9 a les 18.15 h començarà la tabalada davant l’institut Salvador Seguí, que anirà fins a la plaça de la Palmera, on a les 19 h començarà el Correclown, el trentè correfoc de la Verneda. En aquest any tan especial, hi participaran les Guspires de Sant Martí, els Trapelles de Sant Antoni i els Cabronets del Fort Pienc (com a colles infantils); els Diables de la Verneda, la Cabrònica del Fort Pienc, les Fúries de Vic, els Bocs de Can Rosés, la colla vella de Diables de Santa Coloma (com a colles adultes); i les bèsties de foc: l’Espiadimonis de Sant Martí, el Drac del Poblenou i el Sagresaure de la Sagrera. El correfoc acabarà a l’església de Sant Martí.

El diumenge 10 a les 10 h es farà la trobada de puntaires al casal residència de gent gran de la Verneda. A les 12.30 h a la rambleta de la Selva de Mar hi haurà el pregó de festa major a càrrec de Núria Pascual, directora de l’escola bressol Esquitx, amb motiu dels quaranta anys del centre.

El dilluns 11 a les 18.30 h es farà la setzena trobada de corals a l’auditori de Sant Martí, amb la participació de la Coral Gaudí i la Coral del Centro Social y Cultural Santo Ángel.

El divendres 15 a les 20.45 h hi haurà la trobada de corals a la parròquia de Sant Martí de Provençals, amb el Cor de Sant Oleguer, l’Agrupació Coral la Pau i la Coral la Flama.

El dissabte 16 a les 11.30 h a la plaça de la Palmera es farà una ballada de sardanes amb la participació dels casals de gent gran del districte i la música de la Cobla Ciutat de Terrassa.

I el diumenge 17 hi haurà la cercavila de festa major amb la presència extraordinària dels Gegants de la Ciutat i els Capgrossos Macers, que visitaran als Gegants de la Verneda amb motiu dels vint-i-cinc anys dels primers gegants del barri. També hi haurà els Gegants del Besòs i el Maresme, a més dels gegantons i entremesos de les escoles del barri. La cercavila sortirà a les 12 h de la rambleta de la Selva de Mar i acabarà a la Gàbia del parc de Sant Martí. Allà mateix, a les 17.30 h, s’hi farà la cantada d’havaneres amb el grup Montjuïc. La festa acabarà a les 19.30 h, amb l’espectacle de fi de festa amb foc i música, també a la Gàbia.

Podeu consultar tot el programa de la festa major al fitxer adjunt.