Festes de Sant Roc. Els actes de cultura popular del dissabte 17 d'agost.

Les festes de Sant Roc de la plaça Nova, que enguany es duran a terme del 14 al 17 d’agost, són les més antigues que es fan a Barcelona. Van començar a celebrar-se l’any 1589, ara fa 430 anys (tot i que, a causa de guerres i epidèmies, no s’han pogut celebrar tots els anys). A més, les festes estan carregades d’elements que no es poden trobar enlloc més i que són centenaris, com ara la cucanya, els gegants vells, el globus del Capità Munyon, el porró llarg i els panellets.

Us presentem els actes més destacats del programa d’enguany:

Dissabte 17 d’agost

Cercavila de l’Arpella. Com a novetat d’enguany, l’Arpella del barri Gòtic agafa protagonisme per les festes i estrena acte propi. Una cercavila que visitarà el nou espai de la festa: el carrer d’en Roca! A les 12.00h des de la plaça Nova.

La festa del gos. La llegenda sempre pinta sant Roc acompanyat del seu gos inseparable. Per això, aquests animals també tenen el seu paper a la festa. Hi haurà proves d’exhibició canina i es farà la tradicional salutació del gos a sant Roc. Es tracta d’un acte en què tots els gossos del barri passen per davant de la imatge del sant per demanar-li protecció. A les 17.30h a la plaça Nova.

Foc a dojo. La tarda de dissabte començarà amb el taller de diables infantils (19.00h) i continuarà amb la “Va tocada” amb el grup de percussió Percúdium (22.00h). A les 22.10h començarà el correfoc de les festes, amb la participació del Ball de Diables de Caldes de Montbui, els Diables del barri Gòtic, la Mulassa i la Víbria.

Castell de focs. El darrer instant de la festa serà el castell de focs a càrrec de la pirotècnia Estadella, que farà espetegar coets i trons per posar el punt final a les celebracions. A les 23.20h a la plaça Nova.