Les festes de Sant Josep Oriol 2020 busquen cartell!

Les festes de Sant Josep Oriol 2020 busquen cartell. Aquestes festes tradicionals del barri Gòtic cerquen una imatge que les identifiqui, mitjançant un concurs obert a la ciutadania en general. La proposta sorgeix dels Gegants del Pi, l’entitat que fa de pal de paller a l’hora de gestionar tots els actes i estructures d’aquestes festes, juntament amb la basílica del Pi, la Ludoteca, l’Esplai del Pi… i amb el suport dels veïns i comerciants del barri, a més de les institucions.

Tot i que al barri les festes per a la beatificació de Sant Josep Oriol es van començar a fer l’any 1807, no va ser fins el 1995 que s’hi establí l’estructura actual. Per tant, aquest any 2020, arriben al primer quart de segle de la seva història contemporània. Per celebrar-ho, es preparen alguns actes commemoratius.

El guanyador del concurs de cartells (o guanyadors, perquè s’hi pot presentar una obra coral) s’endurà 150 euros de premi. Els cartells hauran de complir les bases que es poden trobar a la pàgina web dels Gegants del Pi (www.gegantsdelpi.cat) i s’hauran de presentar a la Casa dels Entremesos (plaça de les Beates, 2) abans del dimarts 14 de gener.

Les festes de Sant Josep Oriol són una de les dates marcades en vermell al calendari festiu barceloní, no solament perquè se celebren al març –quan encara no ha començat la temporada de festes majors–, sinó pel seu marcat protocol d’actes, amb un reguitzell de tradicions singulars, com ara el Retaule, els Atracaments, l’esbojarrat Emmulassa’t! i la ballada dels quatre Gegants del Pi originals, datats del segle XIX. També s’hi destaquen les populars monedes de xocolata, la menja tradicional vinculada a un miracle de Sant Josep Oriol, que convertí raves en monedes d’or.