La Fira de Reis i Sant Tomàs a la Gran Via, un clàssic de les festes

Des del 19 de desembre fins al dia de Reis, la Gran Via de les Corts Catalanes s’omple amb les parades de la tradicional Fira de Sant Tomàs i Reis. És una fira antiga, nascuda el 1877, que facilita a ses majestats la preparació dels regals per a les festes: en més de dues-centes setanta parades, hi trobareu mil i una idees per a obsequiar. De cap a cap de la fira també hi ha repartides diverses xurreries perquè aquests darrers anys els xurros i derivats han esdevingut molt característics de la fira.

Els firaires s’instal·len entre els carrers de Rocafort i Muntaner, distribuïts per sectors i en dues fileres llargues. És una veritable exposició de productes de bijuteria, decoració, roba i ceràmica, i també s’hi venen llaminadures, joguines i tota mena d’objectes de regal.

Enguany hi ha 243 parades repartides en diversos sectors: de joguines, n’hi ha 58 i s’apleguen entre els carrers del Comte d’Urgell i Muntaner;de regals, n’hi ha 140, instal·lades entre els carrers de Calàbria i del Comte d’Urgell; i el sector d’artesania aplega 34 parades situades entre els carrers de Rocafort i Calàbria. De cap a cap de la fira també hi ha repartides 11 xurreries perquè aquests darrers anys els xurros i derivats han esdevingut molt característics de la fira.

Els horaris de la fira són de 10.00 a 21.00 a excepció del dissabte, el diumenge i vigílies de festius, que tancarà a les 22.00. El 5 de gener la fira obrirà de 10.00 a 3.00 de la matinada.