Els Gegants Petits del Pi clouen el seu 350è aniversari a Pedralbes

Aquest 2019 ha estat un any molt especial per als Gegants Petits del Pi, que han celebrat tres segles i mig d’història amb tot d’actes. La parella es troba documentada a l’arxiu de Santa Maria del Pi d’ençà de l’any 1669.

El diumenge 24 de novembre els quatre Gegants originals del Pi visitaran el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes per agrair, setanta anys després, l’acollida del monestir durant la guerra. Aquells anys foscos, les figures van estar resguardades al monestir gràcies als encarregats de patrimoni de la Generalitat de Catalunya, que van salvar arxius de tot el país. I amb els arxius, els Gegants del Pi.

L’acte serà una oportunitat única de veure els quatre Gegants originals del Pi ballant fora de la plaça del Pi i els seus entorns. De fet, d’ençà del 1986 que no participen en un acte al carrer.

A les 11 h arrencarà la diada, amb una petita cercavila per la baixada del Monestir, que acabarà a la plaça del Monestir amb balls dels gegants. A les 12 h, començarà la tradicional missa de diumenge i, cap a la meitat de la missa, els gegants faran l’ofrena floral i ballaran. A més, de 10 a 15 h hi haurà portes obertes al claustre del monestir.

La diada és organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, el Monestir de Pedralbes, la Basílica de Santa Maria del Pi i l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi.