Gràcia recupera les festes de Sant Isidre que s'havien celebrat antigament a la vila

Abans de començar a fer festa major pel mes d’agost, la Vila de Gràcia tenia dues grans festes assenyalades al calendari: el 25 de març per l’Anunciació i el 15 de maig per Sant Isidre. Aquest darrer, patró dels pagesos, encaixava molt bé amb l’esperit de la Gràcia del segle XVIII que era un territori ple de masies, horts i camps de cultiu. Per això aquest any els Geganters de la Vila de Gràcia s’han decidit a recuperar la celebració, que es farà aquest cap de setmana i constarà de dos dies plens d’activitats.

Els actes arrenquen dissabte a les 17.00 amb un repic de campanes de diversos campanars de la Vila de Gràcia per anunciar la festa. Tot seguit es fan diversos actes: una cercavila protagonitzada pels capgrossos graciencs i l’anada a recollir la bandera de Sant Isidre, que és l’estendard que presidirà la festa. Aquest acte anirà seguit d’una passada d’imatgeria festiva que servirà de preludi pels actes de l’endemà. La vetllada s’acabarà a les 21.30 a la plaça de la Virreina amb la Gran Entrada, un acte ple de sorpreses.

La festa seguirà l’endemà, diumenge, amb una tronada a base de pirotècnia a primera hora. A la plaça de la Virreina s’hi farà la plantada de la imatgeria festiva participant a la cercavila mentre que a la plaça de la Vila hi haurà diverses activitats per la mainada. Tot seguit a la parròquia de Sant Joan Baptista es farà una missa i en acabat, es traurà la bandera de Sant Isidre i l’Esbart de la Vila de Gràcia executarà un ball al mig de la plaça.

La diada es completarà amb una cercavila d’imatgeria festiva on hi seran presents totes les peces de la família dels Gegants de Gràcia a més d’alguns convidats. Entre aquests, hi haurà els gegants Vells de Girona, la Víbria de Barcelona, el Ball de Pastorets de Reus… La cercavila sortirà de la plaça de la Virreina a les 12.30 i arribarà al cap d’una hora a la plaça de la Vila, on es faran els balls finals.