Iniciatives per gaudir de la cultura popular #desdecasa

La cultura popular té molta inventiva i és un moviment viu. És per això que les colles i entitats s’han espavilat per fer activitats i actes festius que es puguin gaudir des de casa gràcies a les noves tecnologies.

Virus Popular

Entre diferents membres de colles de cultura popular, s’han animat a fer un programa diari per explicar elements de les nostres festes i tradicions: el Virus Popular. De moment ja han parlat de plantes, de gestió comunitària, de castellers o de música d’arrel. Fins i tot, han organitzat un vermut pandèmic per aquest diumenge 29. Aquí us deixem amb el Capítol 0 del Virus Popular i la seva pàgina web.

Les Festes de Sant Josep Oriol, a casa

Entre el 21 i el 29 de març, s’havien de celebrar les Festes de Sant Josep Oriol al barri del Pi. Com que no les han pogut fer com tocava, des dels Gegants del Pi han engegat un seguit d’iniciatives a través de les xarxes socials com trobades de gegants casolans, cercaviles de gegants de goma o vídeos d’actes confinats. Al seu Instagram hi podeu veure les activitats proposades.

Dibuixos per pintar

Són molts els il·lustradors que estan penjant en línia les seves obres i n’hi ha que són de cultura popular. Des de la pàgina Pintemgegants han penjat els dibuixos per pintar dels Capgrossos Macers, l’Àliga, la Mulassa, el Drac, els Gegants del Pi, el nan Cu-cut de la plaça Nova…

Fes-te la teva maça de diable

Has jugat mai a ser un diable? Doncs des de Mil Estels han penjat a la seva pàgina web les instruccions per fer-se una maça de diable a casa amb un rotllo de paper de cuina, un rotllo de paper de vàter, celo, pega i un escuradents. Descobreix-ho aquí.

Construeix la Vella Quaresma, per partida doble

Tot i que la Quaresma ja ha passat el seu equador, encara queden dies per Pasqua i, des del web de Canal Reus TV, podem descarregar-nos la Vella Quaresma que han preparat per aquest any.

També podem construir una Vella Quaresma en 3D gràcies a la magnífica pensada de la il·lustradora Glòria Fort. La podeu descarregar del seu lloc web.