Ja és aquí el Ban de la Festa Major de Gràcia 2022

Els versos del ban d’enguany, obra dels Geganters de Gràcia, són una invitació a recuperar la festa un cop superades les limitacions imposades per la covid.

La colla gegantera comença el seu escrit mostrant la seva alegria pel fet que la Festa Major recuperarà enguany la normalitat, després de dos anys de restriccions per la pandèmia, i recomana fugir dels maldecaps quotidians: “durant set dies fora preocupacions, centrem-nos en les celebracions”.

A continuació, el ban recorda els aniversaris que celebren enguany diverses entitats gracienques dedicades a la cultura popular: el centenari del Club Excursionista de Gràcia; els quaranta anys dels Geganters, els Bastoners i La Diabòlica; el quart de segle dels Castellers de la Vila i el desè aniversari del centre de cultura popular La Violeta.

Sense abandonar l’àmbit cultural, el text subratlla dues novetats destacables d’enguany: d’una banda la nova imatge que els Gegants de Gràcia, en Pau i la Llibertat, van estrenar recentment; de l’altra la presentació del Lleó de Gràcia, el nou integrant del bestiari festiu que es farà públic durant la propera Festa Major.

Finalment, el ban repassa la llista dels carrers guarnits que hi haurà en aquesta edició de la Festa Major i finalitza amb una crida a respectar els guarnits, després de reivindicar una festa igualitària i lliure d’agressions.

Attachments