Ja és aquí el Cicle Festiu de Sant Antoni 2022!

Aquí fem festa tot l’any. A principis de gener, quan encara no hem desmuntat el pessebre, arriba el cicle festiu de Sant Antoni. I és que ja ho diu el refranyer: ‘Sant Antoni del porquet és el primer sant del fred’, com també és el sant que obre la Setmana dels Barbuts, que la veu popular diu que és la més freda de l’any. Moltes són les festes i tradicions que envolten aquestes primeres setmanes de l’any: els Tres Tombs, les festes patronals d’hivern, els Foguerons, les santantonades…

I a Barcelona, diversos barris s’organitzen per preparar un cicle ple d’activitats que us despertaran tots els sentits. Cal parar atenció per escoltar bé la música de les ximbombes que sona a la vora dels foguerons, deixar-se sorprendre amb els actes de la Festa Major de Sant Antoni i embadalir-se amb els carruatges que desfilen pels Tres Tombs.

Després d’un any amb poca activitat, les entitats tornen al carrer per recuperar de mica en mica la normalitat, amb els Foguerons a Gràcia; la Festa Major de Sant Antoni; els Tres Tombs de Sant Andreu i els Tres Tombs de Barcelona. Més de trenta activitats al llarg de tres setmanes, repartides per set districtes de la ciutat. Tot i així, encara no podrem gaudir dels Tres Tombs Infernals (que s’han postposat fins al dissabte 26 de març) ni de la Porkada del Clot.

Endinseu-vos en aquesta programació, trieu i remeneu.

Sant Antoni, guarda’ns del foc i del dimoni!