Ja és aquí la Festa Major de la Verneda de Sant Martí 2021!

Tornem a veure els carrers dels barris de Sant Martí de Provençals i de la Verneda i la Pau plens de vida, amb el veïnat compartint i gaudint de la setantena de propostes programades per a tots els gustos i edats. Del 5 al 14 de novembre.

La Festa Major de la Verneda de Sant Martí és una realitat gràcies a l’esforç i la il·lusió de les entitats dels barris, amb el lideratge de la Coordinadora d’Entitats Vern i la implicació del Districte. El programa d’actes festius comença divendres 5 amb la plantació d’un vern a la plaça de la Verneda i amb una traca i concert davant el Centre Cívic Sant Martí.

Festa Major de la Verneda de Sant Martí – Programa 2021

El pregó de Festa Major del diumenge 7 està a càrrec d’Encarna Revuelta, ninotaire del barri i professora d’educació especial.

Com és tradició, hi haurà diferents mostres d’artesania, d’entitats i de comerç. I també moltes activitats i espectacles infantils per als més petits i petites.

La cultura popular té una gran presència en aquestes festes des del primer dissabte, amb el correfoc de la Verneda organitzat pels Diables de la Verneda i les Guspires de Sant Martí. Tampoc faltaran els castells, les colles de trabucaires o les colles geganteres.

Tot i que la majoria d’actes transcorren a l’exterior, l’Auditori de Sant Martí es converteix en un dels grans escenaris de la Festa, acollint la gala lírica del 6 de novembre, l’espectacle de música i poesia de la Lira de Sant Martí, dilluns 8; el concert del cicle Resonare o l’obra de teatre L’Amfitrió.

L’Auditori serà també l’escenari de l’acte de lliurament dels 59 ns Premis Sant Martí, dijous 11 de novembre. L’Ajuntament organitza, a més, l’exposició Per una alimentació sostenible, que es pot veure davant el Mercat de Provençals fins al 14 de novembre.

En el segon cap de setmana de Festa Major, destaca la diada castellera, el parkufest i el concert Sant Martí Balla de dissabte 13 de novembre. Diumenge 14 la Festa Major de la Verneda de Sant Martí s’acomiada amb gegants, gegantons i capgrossos, caminades populars, havaneres i rom cremat.

Tots els actes són amb aforament limitat. Les entrades es poden reservar al web de la Coordinadora Vern.