Ja fa 15 anys de la introducció del casc als castells

Ara fa quinze anys que els Castellers de Sants es van convertir en la primera colla que va protegir la canalla amb el casc. Fou el 8 de maig de 2005 en un quatre de vuit. Es tractava d’una aposta clara per la seguretat dels més menuts.

Com que encara no hi havia cascs desenvolupats específicament per als castells, es va fer servir un casc de taekwondo. Això va generar un gran debat als mitjans de comunicació i al món casteller, amb opinions de tot tipus.

Per tal d’explicar com es va iniciar el procés, els motius, el desenvolupament i les repercussions que va tenir, aquest dissabte 28 a les 12.30 h publicaran al canal de Youtube de la colla la xerrada que han dut a terme amb tres persones que van estar involucrades en la fita.

Hi prendran part la Carme Bernet, presidenta d’aleshores; en Miquel Botella, cofundador de la colla i promotor del casc, i en Jaume Rosset, director mèdic i científic de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya entre el 2004 i el 2012.

Podeu trobar més informació sobre el procés de creació del casc en el documental ‘Espatlles, peus i mans’, que es va realitzar en motiu del vintè Aniversari.