La Barceloneta està de Festa Major per Sant Miquel!

Del 29 de setembre al 3 d’octubre, les entitats del barri mariner ens conviden a gaudir del bon grapat d’activitats que han preparat per a tots el públics i totes les edats. La Festa Major s’ha dissenyat  per adaptar-se  a  les mesures de prevenció i protecció davant de la Covid-19, minimitzar els risc de contagis, assegurar el normal funcionament de les activitats i garantir un espai segur per a la ciutadania.

Per participar-hi s’han establert una sèrie de normes bàsiques:  senyalització d’entrada i sortida dels espais de Festa Major, obligatorietat de l’ús de la mascareta i inscripcions prèvies a les activitats per tal de controlar l’aforament.  A més, caldrà seguir les indicacions i mesures que  marquin les autoritats competents en tot moment per adaptar-les durant la  celebració de la Festa Major.

Els actes tradicionals de les festes s’iniciaran el mateix dia de Sant Miquel, dimecres 29 de setembre, amb les escoles participant a la rebuda del Canó de la Barceloneta, el taller de sardanes al Centre Cívic Barceloneta (11 h), l’ofrena floral a la parròquia de Sant Miquel (17.30 h) i el pregó a càrrec de l’AMPA de l’escola Sant Joan Baptista (20 h). L’acte tindrà lloc a la plaça del Poeta Boscà i comptarà amb un concert de la Raval’s Band i la presència dels gegants de la Barceloneta, a més del lliurament del Canó d’honor. Cal inscripció prèvia a ACIB (c. Guitert, 35) o enviant un WhatsApp al 93. 221. 40. 69 d’11 a 13 h.

Divendres 1 d’octubre a les 19.30 h hi haurà havaneres a la plaça del Poeta Boscà. Cal inscripció prèvia a ACIB (c. Guitert, 35) o enviant un WhatsApp al 93. 221. 40. 69 d’11 a 13 h.

L’endemà, dissabte 2, el canó sortirà a passejar pels carrers del barri (11 h), a les 19.30 h hi haurà rumba catalana a la plaça del Poeta Boscà i a les 19.30 h s’iniciarà el Foc Bestial i Versots Infernals de Sant Miquel a la plaça del Mar. Cal inscripció prèvia a gegantsdelabarceloneta@gmail.com

El diumenge 3 d’octubre hi haurà la Mostra de cultura popular a la plaça del Poeta Boscà, a partir de les 11 h. En el decurs de l’acte es farà una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Sant Jordi, hi haurà ball de bastons i s’estrenaran els nous gegantets de la Barceloneta, apadrinats per tots els gegants infantils de Ciutat Vella: del Pi, de la Plaça Nova, del Raval, del Casc Antic i de Sant Jaume Apòstol. Excepcionalment, a més, també hi participarà la Gegantona Laia. Cal inscripció prèvia enviant un correu a geganstdelabarceloneta@gmail.com