La Cavalcada de la Mercè 2022 recorda els 100 anys del primer autobús

La Cavalcada de la Mercè, la gran desfilada de la tarda de la festa major, és un aparador excel·lent de la cultura popular barcelonina. Hi prenen part gairebé tots els gegants i gegantes de la ciutat, que en són el fil conductor. Els acompanyen bèsties, capgrossos, grups d’animació, bandes de música i elements festius relacionats amb la temàtica d’enguany. També hi haurà diversos gegants adaptats que seran portats per persones amb discapacitat.

En aquest cas, el 24 de setembre a la tarda la Cavalcada retrà homenatge als transports, amb motiu del centenari de la xarxa d’autobusos de la ciutat. Per aquest motiu, la Cavalcada es titula “Barcelona es mou” i tindrà la col·laboració de TMB, amb alguns vehicles històrics. Les colles de la ciutat estaran distribuïdes a través de cinc línies de bus fictícies: una pel front marítim, una altra pels barris de muntanya i tres línies verticals que travessaran Barcelona. Tot plegat serà encapçalat per la Guàrdia Urbana muntada a cavall, diversos vehicles i el Seguici Popular de Barcelona.

Per si fos poc, en el darrer bloc els gegants aviadors d’Albesa ens faran viatjar fins a Roma, la ciutat convidada. Així és com descobrirem diversos gegants i capgrossos que semblen sorgits de l’antiga Bàrcino, però que realment provenen de la plaça Nova, Caldes de Malavella, Tarragona (Escipions) i les Borges Blanques (Estimem els gegants). L’espectacular desfilada la clourà un autobús ben peculiar i la Banda del Pare Manyanet.

L’acte s’iniciarà a les 18 h des del carrer de Pelai amb Gravina i s’acabarà cap a les 20 h a la plaça de Sant Jaume amb l’entrada de tots els participants a l’Ajuntament i els balls dels Capgrossos Macers, de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat.