La Coral Sant Jordi ret homenatge a Oriol Martorell amb una exposició

Fins al 26 de novembre es pot visitar a la Casa dels Entremesos l’exposició ‘Oriol Martorell 1927-1996. 25 anys seguint l’estela del seu llegat’. Es tracta d’una producció de la Coral Sant Jordi com a homenatge a qui en va ser fundador l’any 1947.

Al llarg de la seva trajectòria va dirigir cantades multitudinàries, va ser autor de diversos llibres, director musical i va fundar el Secretariat d’Orfeons de Catalunya (SOC), de l’Europäischen Föderation Junger Chöre (EFJC/Europa Cantat) i de la International Federation for Choral Music. Com a reconeixement a la seva trajectòria va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi, el premi Nacnional de Música de la Generalitat de Catalunya, el Premi Ciutat de Barcelona, la Medalla d’Or al Mèrit Artístic de l’Ajuntament de Barcelona, la Medalla de Belles Arts del Ministeri de Cultura i molts altres reconeixements de fundacions i entitats privades.

Amb aquesta exposició es repassa la figura preclara en el curs de moltes de les realitzacions de la cultura i la vida del país que, sense ell, probablement no haurien arribat a sorgir.