La cultura popular se suma al Dia de l'Associacionisme Cultural 2020

D’ençà de l’any 2014 que la Generalitat de Catalunya decidí instaurar el 4 de juny com el Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), una jornada que pretén posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural a casa nostra. Per fer-ho, es proposen diverses activitats com ara jornades de portes obertes als equipaments culturals i a les entitats, per tal que els membres que en formen part es puguin explicar a la ciutadania en general. Per altra banda, es du a terme un acte institucional durant el qual el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya realça els col·lectius de cultura popular i associacionisme cultural.

Enguany, les celebracions es faran telemàticament i, amb aquest propòsit, s’han preparat desenes d’activitats virtuals que es podran gaudir des de casa. Referent a les entitats barcelonines podrem gaudir:

L’acte institucional se celebrarà a les 19h per mitjà del canal de Youtube del Departament de Cultura i hi participarà l’Esbart Ciutat Comtal amb el seu ball d’homenatge. També es commemoraran els 125 anys del naixement de Palmira Jaquetti i els 50 anys de la mort de Josep Carner. També es distingiran diverses entitats que celebren aniversaris rodons, d’entre les quals en destaquen les barcelonines: