La Lira, la Coral Sant Jeroni de Montbau i Josep Maria Contel, Medalles d'Honor de Barcelona 2020

Ja s’han lliurat les Medalles d’Honor de Barcelona 2020. Enguany les cinc medalles de l’àmbit de ciutat s’atorguen a col·lectius que han lluitat molt directament contra la pandèmia de la Covid-19: el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i el Gremi d’Hotels de Barcelona.

Com cada any, cada districte ha atorgat dues medalles i, d’entre les vint-i-cinc medalles atorgades, n’hi ha tres de cultura popular. En aquest cas, per part del districte de Gràcia s’ha guardonat l’historiador Josep Maria Contel, des del districte d’Horta – Guinardó la Coral Sant Jeroni de Montbau i des del districte de Sant Andreu, la Societat Cultural i Esportiva la Lira.

  • Josep Maria Contel, per la seva defensa de la recuperació de la memòria col·lectiva i per la seva implicació en el món de la cultura tradicional i festiva al districte de Gràcia.
  • Coral Sant Jeroni de Montbau, en el seu 50è aniversari, per la contribució a la dinamització artística i cultural del barri de Montbau.
  • Societat Cultural i Esportiva La Lira, per la implicació, durant els seus 150 anys d’història, en la vida cultural i associativa de l’antic poble i actual barri de Sant Andreu de Palomar.

Les Medalles d’Honor 2020 també han guardonat entitats com la Coordinadora d’Entitats VERN, el Casal de Gent Gran de la Trinitat Nova, la Fundació Estímia, el CorEixample i l’Associació de Veïns de la Barceloneta.