La Mercè 2022 recupera la Nit de la Vigília!

A les 22.45 h del 23 de setembre, el xivarri desperta els Gegants de la Ciutat, del Pi i de Santa Maria del Mar, que surten de l’Ajuntament per encomanar-se de festa amb els barcelonins i barcelonines que els esperen a la plaça de Sant Jaume.

Enguany les tres colles han unit esforços per recuperar un acte que es troba documentat en diverses ocasions al llarg dels 151 anys d’història de la Mercè. De fet, el primer cop que surt al programa és l’any 1872, tot just fa 150 anys.

Ara, la desfilada nocturna comptarà amb una banda creada expressament per l’ocasió: la Banda de la Vigília. Es tracta d’una vintena de músics amb instruments tradicionals: gralles i instruments de vent, metall i percussió que interpretaran melodies típicament barcelonines, a més d’una peça creada expressament per a l’ocasió, obra d’Adrià Abellán. La cercavila s’aproparà a la basílica de la Mercè, epicentre de la diada de l’endemà, per acabar altre cop a la plaça de Sant Jaume, on cap a la mitjanit hi haurà el final de festa, que serà una ballada com mai s’ha vist abans!