La música de banda i cobla arriba al cicle 'Cultura Popular als Ateneus'

Ara fa dos anys que va arrencar el cicle Cultura Popular als ateneus amb l’objectiu d’unir dues tradicions molt importants a la nostra ciutat: la cultura ateneística i les diverses expressions de cultura popular que tenim a Barcelona.

Les actuacions són un seguit d’espectacles creats per grups de cultura popular de la ciutat que, per la seva qualitat artística, no poden ser exhibits a l’espai públic. Per això es posen a la disposició de bandes, cobles, entitats corals i esbarts els espais de diversos ateneus que hi ha a Barcelona i que formen part de la Xarxa d’Ateneus de Catalunya.

Al programa també hi trobareu els concerts del trimestre de tardor del cicle Concerts de cobla a Barcelona organitzat anualment per la Confederació Sardanista i els Amics dels Concerts.

PROGRAMA

Diumenge 17 de novembre
Banda la Valenciana
Presenta: Concert de música festera
Teatre de Sarrià (carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8) – 12 h

Amb la idea d’exportar l’arrelada tradició de les bandes que hi ha al País Valencià i a les Terres de l’Ebre, l’any 2016 va néixer a Barcelona la Banda de la Societat Musical del País Valencià a Barcelona ‘La Valenciana’. És una formació estretament vinculada al col·lectiu Espai País Valencià i la Casa València a Barcelona. La banda és formada per un centenar de membres, la majoria músics valencians residents a Barcelona d’edats i procedències molt diverses.

Entrades a partir de: 6 euros.
Les entrades es poden adquirir anticipadament aquí.
O també directament a les taquilles dels teatres.

Dilluns 18 de novembre
Cicle concerts de cobla a Barcelona.

Cobla Mediterrània
Presenta: Ballem-la
Casino l’Aliança del Poblenou (Rambla del Poblenou, 42) – 18 h

L’any 1979 un grup de joves instrumentistes, motivat pel desig de conrear el vessant més qualitatiu de la música per a cobla, va fundar la Cobla Mediterrània. Per celebrar els quaranta anys, la formació presenta un concert sobre la seva trajectòria i la banda sonora que l’ha acompanyada tot aquest temps. S’hi podran sentir tant sardanes, balls vuitcentistes i obres de concert, com cançons de Lluís Llach i peces de Debussy.

Entrades a partir de: 6 euros.
Les entrades es poden adquirir anticipadament aquí.
O també directament a les taquilles dels teatres.