Les dues diades castelleres de la Mercè'22

Durant la temporada castellera a Barcelona, hi ha diades gairebé cada cap de setmana, però una de les cites més destacades de tot el calendari de la ciutat és per la Mercè. A més, enguany la festa major ens porta dues grans cites seguides: el dissabte 24 de setembre, diada de la Mercè, hi haurà la diada de les colles locals amb les set agrupacions de la ciutat. I diumenge 25, la diada castellera històrica de colles convidades amb els Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i la Joves Xiquets de Valls.

La tradició diu que el dia de la Mercè les colles castelleres de la ciutat es reuneixen per actuar plegades a la plaça de Sant Jaume. Aquesta plaça castellera amb una tradició de gairebé un segle ha vist néixer i créixer totes les agrupacions castelleres de la ciutat: els Castellers de Barcelona, els de Sants, els de la Vila de Gràcia, els de la Sagrada Família, els del Poble-sec, la Colla Jove de Barcelona, els Castellers de Sarrià i els de l’Esquerra de l’Eixample. En total són les vuit colles locals i estan en constant evolució: sempre més amunt i sempre més grans.

Per això dissabte al migdia no us pot passar per alt la diada castellera que ens toca de més a prop i la que té el públic més fidel. A més, per fer-la més àgil i vistosa, la diada es farà a l’antiga. Això vol dir que no hi haurà ni torns ni rondes i cada colla completarà els tres castells en el mateix període de temps. Per això serà fàcil veure simultàniament més d’un castell a plaça. La diada durarà aproximadament una hora.

Els Castellers de Barcelona són la colla degana de la ciutat i des de fa molts anys fan d’amfitrions a la diada castellera de les colles convidades. Es farà diumenge, 25 de setembre, al migdia a la plaça de Sant Jaume i hi tornaran a participar els Minyons de Terrassa i la Joves Xiquets de Valls. Són tres colles d’altíssim nivell que de segur que ens oferiran una diada ben intensa plena de castells de gamma extra.