Les exposicions de la Festa Major de Gràcia 2019.

La festa major de Gràcia ja és aquí. Aquestes són les exposicions que es fan enguany per explicar el passat i present de la festa:

Exposició del 26è concurs de cartells de la festa major de Gràcia

L’Espai Albert Musons exposa les deu obres finalistes del 26è concurs de cartells de la festa major i una selecció de vint obres més, triades pel jurat.

Exposició ‘La història passeja per la festa’

A partir del 24 de juliol, l’Espai Albert Musons acull una exposició comissariada per Josep Fornés, pedagog, antropòleg i director del Museu Antropològic i de les Cultures del món a més a més de ser patró de la Fundació Festa Major de Gràcia, que té la seu en aquest local. La mostra vol ser un homenatge a festers i festeres que fan anònimament els guarnits dels carrers i places de la festa major. A l’exposició s’hi pot veure com la festa ha estat sempre marcada pels fets històrics i sociològics que li ha tocat viure des de 1817. A través de més de 120 objectes originals que han estat especialment seleccionats per expressar de manera simbòlica el pas del temps, es podrà conèixer molt millor aquesta festa que nasqué a principis del segle XIX.

A la mostra s’hi poden veure vestits originals dels primers dimonis de Gràcia i la parella original d’en Torradet i la Gresca, els gegantons de la Fundació, que van ser substituïts per unes rèpliques l’any 2017.

Trobareu més informació d’aquesta exposició aquí.

Exposició ‘La festa major de Gràcia, 40 anys d’ajuntament democràtic’

El Districte de Gràcia acull, fins el 13 d’agost, l’exposició que elabora anualment el Taller d’Història de Gràcia, conjuntament amb la Fundació Festa Major de Gràcia. Enguany va dedicada als trets importants dels quaranta anys d’ajuntament democràtic vinculats a la festa major.

Trobareu més informació d’aquesta exposició aquí.

Exposició “35 anys de versots a Gràcia”

L’exposició es fa a la Violeta de Gràcia (c/ Maspons, 6) és una reposició de la mostra que recull dels versots que durant més de 30 anys les colles de diables de Gràcia han escrit i recitat per la festa major. Es tracta de la primera exposició produïda íntegrament per La Violeta. L’exposició es podrà visitar de l’1 al 21 d’agost.