Les Laies s'exposen al Palau de la Virreina per Santa Eulàlia 2023

Un dels actes més característics de les Festes de Santa Eulàlia és la Passejada de les Laies, una desfilada que es fa el dia 12 de febrer i on hi participen totes les gegantes, gegantones i gegantes infantils de Ciutat Vella. Aquell dia, en honor a la patrona de la ciutat, totes són rebatejades amb el nom de Laia.

Ja fa uns anys que aquestes gegantes s’exposen durant els dies de la festa. Enguany l’exposició torna al palau de la Virreina els dies previs a la festa major d’hivern de la ciutat. En la mostra, que s’obrirà el 4 de febrer i es clourà el dissabte 11, hi haurà una vintena de gegantes: la gegantona Laia, l’Elisenda petita, la Laia i l’Elisenda del Pi, la Laia i la Gal·la de la plaça Nova, la Quimeta dels Àngels i la Lola del Raval, la Laia Espir del carrer de Vallespir, la Carmeta i la Maria la Néta de la Barceloneta, la Cati i la Marieta de l’ull viu del Casc Antic, la Reina de Saba de Santa Maria del Mar, la Isabel i la Constança de Sant Pere de les Puel·les, la Mercè de Sant Jaume Apòstol i la Borda de la Casa de la Caritat. A partir del dimecres 8 al vespre hi podreu veure la Violant de la Ciutat, que presentarà una sorpresa amb motiu dels 600 anys de Gegants a Barcelona.

D’altra banda la Passejada de les Laies es farà el diumenge 12 de febrer, diada de Santa Eulàlia, a partir de les 18.30 h. Les gegantes sortiran del Palau de la Virreina i, com és tradicional, es concentraran a la plaça de Sant Josep Oriol.

Tot seguit començarà la cercavila, que recorrerà diversos carrers de Ciutat Vella, passarà per la baixada de Santa Eulàlia i acabarà a la plaça de Sant Jaume amb el ball de Santa Eulàlia al so de la cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. Aquesta cercavila estarà encapçalada per les Laies ‘verdaderes’: la gegantona Laia, l’Eulàlia de la plaça Nova i la Laia del Pi.