Les trobades dels 600 anys de gegants a Barcelona

En el marc de la celebració dels 600 anys de gegants a Barcelona, la ciutat acollirà diverses trobades de gegants per commemorar l’aniversari.

El diumenge 28 d’abril, assistirem al primer gran acte de celebració, que acollirà a 230 colles geganteres d’arreu i que ben segur serà el més multitudinari de tots. La Trobada Nacional de Gegants passarà a la història com l’acte més multitudinari del món geganter.

Per les Festes de la Mercè, diversos gegants d’Europa i de l’Estat Espanyol visitaran la ciutat de Barcelona per ser partícips de Trobada Internacional de Gegants. Els gegants de la Ciutat, emblemes d’aquest aniversari, faran d’amfitrions d’una mostra plena de gegants de tot tipus i de tot arreu. Els carrers de Barcelona seran testimonis de la diversitat del món geganter en el panorama internacional. Serà una ocasió única per gaudir de figures a milers de kilòmetres de casa seva i en un context totalment nou.

A l’octubre, gaudirem d’una mostra sense precedents de gegants centenaris i històrics de Catalunya! En una festa amb tanta història, s’ha volgut convidar a bona part dels gegants centenaris i històrics del país. Es tracta d’aquelles figures que tenen més de cent anys o que s’han recuperat els darrers anys, inspirats en peces de fa més d’un segle. A les parelles de gegants centenaris i històrics de Barcelona, se sumaran un gran nombre de gegants de tota Catalunya, que per protocol habitualment no ballen fora de les seves poblacions, però faran una excepció en aquesta festa extraordinària. Però això no és tot, ja que la setmana prèvia a la Trobada de Gegants Centenaris i Històrics, es realitzarà una exposició on, a més dels gegants que participin a la cercavila, se sumaran d’altres que no sortiran per protocol, per antiguitat o, simplement, que ja estan jubilats i fa molts anys que no ballen.

Consulta les activitats i programació dels 600 anys de gegants a Barcelona fent clic aquí!