L'Esbart Català de Dansaires presenta la Ballada del Soci des de dins

El dissabte 23 de maig l’Esbart Català de Dansaires havia de celebrar la Ballada del Soci 2020, que s’ha suspès a causa del Coronavirus.

Per a complaure els seus seguidors, per primera vegada explicaran com es viu la Ballada del Soci entre bambolines. Serà en directe el mateix dia 23 a les 18 h a través d’un directe al canal d’Instagram de l’Esbart. Hi prendran part el president de l’entitat, els dansaires, el director musical, el personal de vestuari, les mestres i el presentador de l’acte.

L’Esbart Català de Dansaires és el grup de dansa en actiu més antic de Catalunya. Es va fundar l’any 1908, com a escissió de l’Esbart de Dansaires, que s’havia creat un any abans i que es va dissoldre el 1909. En fou el primer president el folklorista Aureli Capmany, que va dur a terme una gran tasca d’estudi de les danses populars, juntament amb Rafael Tudó. Des dels orígens, l’esbart es dedica a compilar, estudiar i divulgar la dansa tradicional catalana i més matèries relacionades directament amb els balls i costums populars. Amb aquest propòsit, organitza o participa en actes cívics, esportius i culturals. A més, l’esbart va crear l’Arxiu i la Biblioteca de Dansa Tradicional Catalana, tots dos de consulta pública.