L’Esperit de Nadal i el seu seguici inauguren les festes a la ciutat

A Barcelona hi ha un capgròs que representa l’Esperit de Nadal i, quan s’acosten les festes, es passeja per la ciutat per inaugurar els pessebres que hi ha. A més, ho fa d’una manera molt particular: amb un ball on es treu el barret de copa i es descobreix el Betlem en miniatura que amaga sobre el cap. No va mai sol, sinó acompanyat d’un nodrit seguici encapçalat pel seu camarlenc, el senyor Caneló d’Escudella i Bontorró, que sempre incorpora un toc d’humor a les aparicions. La colla es completa amb un grup de balladors de diversos esbarts de la ciutat que representen les quatre estacions i els dotze mesos de l’any.

SORTIDES DE L’ESPERIT DE NADAL I EL SEU SEGUICI

Dissabte 14 de desembre. Palau Virreina (18.00) – Tal com ja és tradicional, l’Esperit del Nadal farà una passejada pel centre de la ciutat per inaugurar i visitar diversos pessebres públics. Es visitarà el pessebre de la plaça de Sant Jaume i la fira de Santa Llúcia. I el recorregut s’acabarà a la Casa dels Entremesos, des d’on l’Esperit farà el seu discurs.

Dissabte 28 de desembre. Mercat de Santa Caterina (10.00) – L’Esperit del Nadal i el seu camarlenc, el Sr. Caneló d’Escudella i Bontorró visitaran aquest mercat acompanyats pel grup de músics tradicionals que amenitzaran amb nadales les compres de la gent. La comitiva sortirà des de la Casa dels Entremesos i tot seguit es dirigirà cap al mercat de Santa Caterina.

Dissabte 28 de desembre. Nou Barris (18.00) – L’Esperit del Nadal amb tot el seu seguici visitarà Nou Barris, on donarà la benvinguda als patges reials. Tots plegats sortiran en cavalcada pels carrers centrals del districte finalitzant a la plaça Major de Nou Barris, on els nens i nenes podran donar les seves cartes als patges reials.